6 nieuwsbrieven tot aan de presentatie in mei, lees hier het laatste nieuws.

Nieuwsbrief 03/06

Nieuwbrief 02/06

Nieuwsbrief 01/06

In de media

Rotterdam Duurzaam
Youtube
rotterdams Weerwoord (over waterberging en gebruik)
Water Sensitive Rotterdam over workshop wateropvang
eigen huis & tuin
Algemeen Dagblad
website waterschap Hollandse Delta
Vermelding in ander artikel in De Havenloods
Stadskrant regio IJsselmonde

Samenwerking Studio Bas Sala

Een nieuw product is nog weinig zonder goed design. Natte Krat wordt vormgegeven door Bas Sala, bekend van onder meer de ZoHo regenletters en de slimme regenton.
Studio Bas Sala is een interdisciplinair ontwerpbureau in Rotterdam. We ontwerpen en realiseren innovatieve projecten in de publieke ruimte, producten en interieurs. Interactiviteit en ontwerpend onderzoek spelen een belangrijke rol in ons werk. 

Onze ontwerpen nodigen uit om te zitten, spelen, denken, niets doen en roepen veelal een glimlach op. Interdisciplinaire samenwerking (met professionals en niet-professionals) en kwalitatief hoogwaardige producten spelen een centrale rol in ons werk. Veel van onze projecten zelf geïnitieerd en niet alleen gericht op de fysieke vormgeving, maar ook van de manier waarop ze worden gebruikt en hoe ze een andere dan een financiële meerwaarde kunnen hebben.”

DIY regenwateropvang (en gebruik!)

Minder water verspillen? Planten water geven zonder kalk? Vind je het gek op je wc door te trekken met drinkwater? Als je “iets” wilt doen met regenwater, maar net niet weet hoe, schrijf je dan in voor de workshop:
Regenwateropvang – Rotterdamse Munt

Onderzoeksteam
Een ogenschijnlijk bonte verzameling doet mee aan de kick off op 10 september. 
Een nieuw product kan je maken zonder wetenschappelijk onderzoek, dure adviseur of marketing specialist. Gewoon een groep mensen die vanuit eigen visie meedenken met als doel in twee uur tijd zoveel mogelijk (technische) oplossingen voor de krat te bedenken. Dit om te voorkomen dat ik het wiel opnieuw moet uitvinden. Een greep uit de deelnemerslijst:
kaskweker/brandweerman, hovenier, regenwater specialist, filosoof, bomensnoeier/timmerman, afgestudeerde design academie, kunstenaar, ontwerper.

Artikel Algemeen Dagblad
verslaggever Folkert van der Krol pikte het idee op en schreef er een treffend stuk over. Blij mee!

Werkplek
Vanaf 1 september hebben we een werkplek in Stadskwekerij De Kas Op deze locatie is plek voor overleg, testen en bouwen en later de assemblage van de kratten. Ondertussen maken we ook bij de kwekerij een suggestie-opstelling voor wateropslag, voorbeelden van hoe je zelf aande slag kanom water te bufferen voor tuin en balkon. De Kas is niet voor niets gekozen om een samenwerking mee aan te gaan. Het is de plek bij uitstek waar kennis en voorbeelden samenkomen voor tuinieren en zinvol watergebruik.

Nieuwe partner
Het bestuur heeft beslist. Sinds 18 juni is Hoogheemraadschap Schieland en Krimpenerwaard partner in het project!

Eerste flyer
Speciaal voor het event “Klimaatadaptatie #hoe dan?’ bij VP Delta maakten we met SuperDuo de eerste flyer.